Een ring voor jou

De ene man houdt van sieraden, de ander vindt het niks. Dit is erg persoonlijk en het kan lang duren voordat een man een sieraad heeft gevonden die bij hem past, er van uit gaande dat hij hier interesse in heeft. Als je besluit om een heren ring aan iemand cadeau te geven dan is dat een bijzonder moment. Wat is je relatie tot de man waaraan je de ring geeft? En in welke situatie bevinden jullie je?

Het symbool van een ring

Geeft je hem bijvoorbeeld aan je vader voor zijn verjaardag of Vaderdag? Of geef je hem aan je broertje omdat hij gaat studeren in een andere stad? Een mogelijkheid is natuurlijk ook dat je er iemand mee te huwelijk vraagt. Hoe het ook zij, ringen staan symbool voor de band die je met de ontvanger deelt. In het geval van een trouwring is het voor iedereen duidelijk waar die voor staat: de belofte om trouw te blijven aan je partner en voor hem of haar te zorgen.Een ring is iets moois om bij je te dragen en je wordt als je er naar kijkt telkens herinnerd aan degene die hem aan je heeft gegeven of het moment dat je hem zelf kocht. Je laat er echt mee zien wie jij bent.

Mannen van adel

 Ringen voor mannen dragen een andere boodschap dan die voor vrouwen. Mannen kiezen minder vaak voor een ring uit modebewustheid maar meer omdat ze hem nou eenmaal bij zich vinden passen. En er is een ruime keuze uit verschillende materialen en (edel)metalen. Mannen van adel dragen bijvoorbeeld vaak een zegelring met daarop het familiewapen afgebeeld. Zij doen er alles aan om te laten zien dat ze van goede huize komen en dit merk je op daar de huizen die ze bezitten, de auto’s waar ze in rijden en uiteraard de vele (gouden) sieraden waar ze mee pronken.

Verzorging van je sieraad

Als je een ring draagt zorg er dan voor dat je deze niet kwijt raakt. Dat zou toch zonde zijn. Doe hem af als je naar bed gaat of wanneer je van plan bent om te gaan zwemmen of douchen. Het is het beste om het edelmetaal te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Aanbevolen artikelen